Igiena intima

Produse pentru ingiena intima feminina:

  • geluri naturale de curatare
  • dus vaginal
  • servetele umede pentru curatarea cupei
  • alte accesorii intime

Gel pentru igiena intimă Saba – primul produs mondial cu pH 4

În condiții naturale învelișul de acizi grași al pielii și pH-ul foarte acid (pH4) al vaginului este responsabil de protecția biologică și microbiologică. Prin utilizarea produselor de igienă cu pH acid se poate asigura pe termen lung menținerea stării naturale de sănătate a pielii și a regiunilor intime. În cazul dezechilibrării pH-ului, de exemplu în cursul unor boli infecțioase – cu ajutorul produselor de igienă intimă cu efect acid se poate restabili rapid starea fiziologică. Efectul benefic al produselor Saba cu pH 4 este susținut și de rezultatele și experiențele raportate în urma utilizării zilnice a acestor produse.

O familie de produse recomandată de medicii dermatologi, pediatri, ginecologi, urologi, moaşe, sexologi şi fitoterapeuţi. De asemenea, se utilizează pe scară largă de cosmeticiene şi coafeze.

DE CE TOCMAI pH 4?

Omul contemporan se spală pe mâini, face duş şi se îmbăiază de mai multe ori pe zi. Utilizarea săpunurilor bazice afectează pH-ul acid natural al pielii şi îl împinge spre valori alcaline. În acest fel pielea devine uscată şi i se diminuează capacitatea de apărare împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice. Sunt expuse pericolului îndeosebi zonele de pliu şi aşa-numitele regiuni intime. În pliurile cutanate, din cauza transpiraţiei excesive în învelişul acid se formează mici „găuri”. În aceste regiuni alcalinizate se pot înmulţi bacteriile patogene şi se pot dezvolta mai uşor procesele inflamatorii. Aceste fenomene determină şi mirosul corporal neplăcut (la nivelul axilelor, sub sâni, în pliul coapselor, în regiunea anală, între degetele de la picioare şi în aria organelor genitale).

Alături de igiena neglijată sau cea exagerată, apa clorurată, tratamentele hormonale (tabletele anticoncepţionale) şi modificările hormonale (menopauza), tratamentele antibiotice şi steroidiene, precum şi stresul sau factorii psihici pot tulbura echilibrul sensibil al pielii şi al vaginului.

Utilizarea săpunurilor lichide SABA cu pH acid menţine cerințele fiziologice naturale ale pielii şi ale genitalelor:

  • pH-ul acid al produselor facilitează menţinerea florei bacteriene normale, în timp ce oferă un mediu de supravieţuire nefavorabil pentru microorganismele patogene,
  • conţin substanţe pentru îngrijirea pielii, cum ar fi alantoina care se regăsește şi în vernix, învelişul alb care protejează fătul
  • restul ingredientelor cuprind vitamine şi substanțe care refac rezervele de grăsimi ale pielii.

Astfel, nu doar protejează pielea, ci o şi alimentează şi o regenerează.

Un criteriu important în selectarea ingredientelor de bază a constat în evitarea componentelor alergizante. În acest fel, produsele cosmetice din gama Saba sunt lipsite de conservanți, de parfumanţi şi coloranţi artificiali.

Mulțumită acestor mecanisme de acțiune unice produsele Saba reușesc să protejeze și să îngrijească pielea cu un real succes.

Cu familia de produse Saba nu s-au efectuat experimente pe animale.