FAQs

Intrebari frecvente


Cupa menstruala este inserat în vagin, astfel încât, în mod teoretic, nu există interferențe cu urinarea; acestea sunt două găuri separate și o cupă nu vă va prinde nici nu vă blochează urina. Cu toate acestea, este posibil ca cupele menstruale să aplice presiune asupra vezicii urinare sau uretrei.

Deşi fiecare marcă de cupe menstruale diferă uşor, atunci când trebuie să stabiliţi diemnsiunea corectă a cupei dumneavoastră menstruale trebuie să luaţi în considerare patru factori majori:

  1. Aveţi sub sau peste 30 de ani?
  2. Aţi avut deja o naştere vaginală?
  3. Unde se localizează colul uterin?
  4. Nivelul fluxului

Mai multe detalii gasiti aici.

Odată ce aţi plasat comanda, vă vom trimite automat un email de confirmare. Comenzile primite vor fi prelucrate in 2-3 zile lucratoare.

Livrarea se va face de luni până vineri în intervalul orar 09:00-18:00. In perioada Sarbatorilor si in zilele libere oficiale firmele de curierat pot lucra cu program special. 

O cupă menstruală se poate reutiliza în fiecare lună şi are o durată de viaţă medie de 10 ani dacă o îngrijiţi în mod adecvat!

De-a lungul vieţii sale o femeie va folosi între 10000 şi 15000 de produse menstruale (tampoane, absorbante, aplicatoare, ambalaje). În întreaga lume, peste 45 de miliarde de tampoane sunt aruncate în fiecare an. Este nevoie în medie de aproximativ 500 de ani ca aceste produse igienice să dispară, ceea ce face ca această industrie să fie una dintre cele mai poluante din lume.

 

Imaginaţi-vă dacă toate femeile ar cumpăra cupe menstruale în locul celorlalte produse menstruale…

Achiziţionarea cupei dumneavoastră menstruale vă permite să reduceţi impactul dumneavoastră asupra mediului. Faceţi un gest pentru dumneavoastră, dar şi pentru mediul înconjurător.

Sindromul de şoc toxic (TSS ) afectează bărbaţii şi femeile deopotrivă.

Sindromul de şoc toxic poate surveni după o intervenţie chirurgicală recentă, o înţepătură de insectă, ca de altfel şi la femeile care poartă dispozitiv intrauterin, cupe menstruale şi/sau tampoane.

Sindromul de şoc toxic (TSS ) afectează bărbaţii şi femeile deopotrivă.

Sindromul de şoc toxic poate surveni după o intervenţie chirurgicală recentă, o înţepătură de insectă, ca de altfel şi la femeile care poartă dispozitiv intrauterin, cupe menstruale şi/sau tampoane.

Trebuie menţionat faptul că şocul toxic asociat cu utilizarea unei cupe menstruale este o stare severă, dar extrem de rară.

Pentru a reduce riscul expunerii dumneavoastră la TSS, ar trebui să respectaţi următoarele:

  • Nu folosiţi cupele menstruale dacă aţi fost diagnosticată cu TSS în trecut.
  • Fierbeţi cupa dumneavoastră menstruală înainte de a o utiliza pentru prima dată şi înainte de începerea fiecărui ciclu menstrual
  • Îndepărtaţi cu curăţaţi minuţios cupa dumneavoastră menstruală după ce o purtaţi timp de 8 ore
  • Spălaţi-vă pe mâini înainte şi după manevrarea cupei dumneavoastră menstruale.

Care sunt simptomele principale ale sindromului de şoc toxic?

Sindromul de şoc toxic începe de obicei cu stare gripală sau febră înaltă (39 – 40 de grade Celsius). Celelalte simptome sunt:

  • Confuzie
  • Fatigabilitate extremă
  • Slăbiciune
  • Dureri de cap
  • Diaree şi vărsături
  • Erupţii ale pielii

Dacă experimentaţi aceste simptome şi credeţi că suferiţi de sindrom de şoc toxic, sunaţi-vă medicul şi mergeţi imediat la spital.

 

Multe femei folosesc cupa menstruală în combinaţie cu DIU.

Puteţi folosi cupa cupa împreună cu dispozitiv intrauterin sau cu inel contraceptiv. Desigur se recomandă discutarea acestui aspect cu medicul ginecolog. Corzile DIU trebuie scurtate cât mai mult posibil şi trebuie să monitorizaţi lungimea lor în mod regulat în cursul perioadelor menstruale. Dacă corzile par prea lungi, pot indica faptul că dispozitivul s-a deplasat.

Se recomandă curăţarea cupei menstruale cu săpun neutru şi fierberea sa de două ori pe zi timp de 5 minute. Puneţi cupa menstruală în apă clocotindă pentru 5-7 minute cu scopul de a o steriliza. Lăsaţi cupa la răcit înainte de a o reintroduce.

Nu, nu este absolut necesar să vă schimbaţi cupa menstruală în fiecare an. Unele femei îşi păstrează cupele menstruale chiar şi timp de 10 ani, altele preferă să le înlocuiască mai des. Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) recomandă înlocuirea cupei dumneavoastră menstruale la fiecare 3 ani. Unele femei care observă schimbarea culorii cupei lor de-a lungul timpului preferă să cumpere o cupă nouă. Puteţi evita colorarea cupei dumneavoastră menstruale prin clătirea ei cu apă rece înainte de curăţarea sa cu săpun.

Toţi pigmenţii folosiţi la fabricarea cupelor noastre menstruale sunt conforme cu reglementările în vigoare şi utilizarea lor este sigură în totalitate.

Da, cupa menstruală este o alternativă sănătoasă la tampoane şi absorbante. Siliconul este utilizat pe scară largă în medicină, datorită înaltei sale toleranţe cu corpul uman.

Tampoanele şi absorbantele conţin multe produse toxice şi albitori, ceea ce nu este şi cazul cupei noastre menstruale. Cupele concepute de noi sunt fabricate din cel mai bun silicon medical, nu conţin BPA, ftalaţi, latex sau metale grele.

Cupa menstruală a fost concepută pentru femeile active. Puteţi alerga, dansa, înota, să practicaţi yoga şi orice alte activităţi sportive fără restricţii, chiar şi în perioada menstruaţiei.

Da, o puteţi scurta sau o puteţi elimina complet. Cu toate acestea, nu încercaţi să scurtaţi tulpina în timp ce purtaţi cupa menstruală.

Nu vă panicaţi! Cupa dumneavoastră menstruală nu se poate pierde în interiorul corpului dumneavoastră. Ghemuiţi-vă pe vine şi relaxaţi-vă musculatura pelviană. Puteţi împinge de asemenea şi pe cale naturală. Când cupa ajunge jos, nu uitaţi să strângeţi baza cupei pentru a elimina etanşeitatea prin succiune, aşa cum se explica anterior.

  1. Trageţi delicat tulpina pentru a aduce cupa menstruală în apropierea intrării în vagin.
  2. Strângeţi baza cupei menstruale pentru a anula închiderea prin succiune şi orientaţi cupa menstruală spre ieşire prin plierea dreaptă a cupei. Niciodată nu trageţi cupa trăgând doar de tulpină.

Cupa menstruală a fost concepută pentru a se deschide uşor şi pentru a minimiza riscul scurgerilor. În general, dacă observaţi scurgeri, ele se datorează poziţionării incorecte a cupei sau faptului că lipseşte etanşarea sigură prin succiune. Încercaţi un pliu diferit şi trageţi uşor tulpina cupei cu scopul de a crea închiderea marginală prin succiune.

Puteţi purta cupa menstruală timp de 8 ore consecutive. Trebuie să goliţi cupa menstruală cel puţin de 2 ori pe zi sau, la nevoie, şi mai frecvent.

Dacă nu puteţi introduce cupa menstruală la prima utilizare, relaxaţi-vă. Este important să vă relaxaţi musculatura pelviană în cursul inserţiei şi al îndepărtării cupei.

Încercaţi una dintre metodele noastre de pliere. Dacă aceasta este prima dumneavoastră cupă menstruală, vă sfătuim să încercaţi diferitele metode de pliere şi să vedeţi care vi se potriveşte cel mai bine. Cele mai multe femei introduc şi îndepărtează cupa menstruală în timpul şederii pe vasul de toaletă sau ghemuindu-se pe vine sub duş. Nu uitaţi să menţineţi cupa menstruală pliată până ce o introduceţi complet în vagin.

Da, cupa menstruală este extrem de confortabilă. Cupa menstruală este foarte moale şi flexibilă, astfel încât o puteţi manipula şi plia cu uşurinţă. Forma sa specifică a fost concepută în aşa fel încât să se deschidă uşor. Cupa menstruală se adaptează perfect la mişcările organismului şi nu o veţi simţi deloc.