Despre Noi

SANATATE, CONFORT SI LIBERTATE

Cine suntem

ISTORIA CUPEI MENSTRUALE

1930-2000

Simultan cu tampoane, brevetul pentru cupe menstruale a fost prezentat în anii 1930.

In 1936 primele tampoane au fost introduse pe piață: ”Tampax”

La sfârșitul anilor 1950, prima cupa menstruala din cauciuc a fost produsă și introdusă pe piață: ”Tassette”

La început, femeile au refuzat ambele produse. Apoi tamponul s-a stabilit și fabriecarea cupelor se închide din nou pentru moment.

La sfarsitul anului 1980 cupa menstruala incepe sa se raspandeasca din nou.

În 1987, o altă cupa menstruală de cauciuc din latex, The Keeper, a fost fabricată în Statele Unite. Aceasta sa dovedit a fi prima cupă menstruală viabilă din punct de vedere comercial și este încă disponibilă astăzi.

Prima cupa de menstruație din silicon a fost Mooncup fabricată în Marea Britanie în 2001.

2000-2017

Cele mai multe cupe menstruale sunt acum fabricate din silicon medical de calitate datorită durabilității și proprietăților hipoalergenice, deși există și branduri din TPE (elastomer termoplastic). Cupele menstruale devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, având numeroase mărci, forme și dimensiuni diferite de pe piață.  Cele mai multe sunt reutilizabile, deși există cel puțin o marcă de cupe menstruale de unică folosință fabricate în prezent.

În timp ce numeroase companii din întreaga lume oferă acest produs, este încă puțin surprinzător de cunoscut. Un motiv ar putea fi faptul că este dificil pentru companii să facă mult profit din acest produs deoarece o singură cupă menstruală poate fi folosit de catre o fată sau o femeie cinci ani sau mai mult. Acest lucru limitează bugetul de publicitate al companiilor, astfel încât majoritatea femeilor care folosesc cupe menstruale să învețe despre ele prin intermediul internetului sau prin cuvântul oral. Unele organizații neguvernamentale (ONG-uri) și companii au început să propună cupe menstruale femeilor din țările în curs de dezvoltare (de exemplu, în Kenya și Africa de Sud) ca o alternativă ieftină și ecologică la pânza sanitară sau la ”nimic”- realitatea pentru multe femei din țările în curs de dezvoltare.

2018