Despre Noi

SANATATE, CONFORT SI LIBERTATE

Despre mine...

Sunt mama a doi copii minunati iar viata mea e presarata cu provocarile si sarcinile zilnice ce decurg automat din asta. Sunt o persoana foarte activa. Pe langa faptul ca lucrez full time, pentru mine este foarte important sportul, calatoriile si timpul liber petrecut alaturi de familie. Toate acestea au reprezentat provocari mari, unele dintre ele devenind chiar imposibile in perioada ciclului menstrual. Facand un simplu calcul, mi-am dat seama ca lunar, aproximativ 5 zile, nu pot sa fiu eu insami, somnul mi-este intrerupt din cauza necesitatii de a schimba tampoanele/absorbantele in timpul noptii (chiar si asa de multe ori m-am trezit cu scurgeri), nu pot calatori linistita, nu pot merge la inot si nici nu pot practica un alt sport. Asta inseamna minimum 60 zile!!! 2 luni pe an!!! Daca consideram ca perioada menstruatiei in viata unei femei se intinde pe o durata de aproximativ 35 de ani, asta inseamna 5 ani “pierduti” din viata mea!

Cupa menstruala

Facand acest calcul am fost socata si nu puteam accepta acest fapt. Am inceput sa caut solutii si asa am dat de cupele menstruale. Pe langa faptul ca nu au fost usor de procurat, cea mai mare problema a reprezentat-o lipsa de informatii.  Nu stiam ce model sa aleg, diferenta intre diferitele branduri, ce marime sa aleg… In lipsa informatiilor potrivite am cumparat, in timp, mai multe modele si marimi “experimentand” pe propria piele. Dupa ce mi-am dat seama ce mi se potriveste cu adevarat  in acele zile, viata mea s-a schimbat 100%: puteam sa dorm linistita, puteam sa fac sport, nu ma mai stresam in concediile cu familia, m-am simtit mult mai curata si increzatoare. Vacantele nu mai necesitau o planificare prealabila in functie de zilele menstruale.

Sentimentul de libertate pe care l-am castigat l-am impartasit cu prietenele, cunostintele, colegele mele. Apoi, din ce in ce mai multe persoane mi s-au adresat pentru sfaturi, pareri, consiliere. Vazand schimbarile pozitive si in vietile lor, am decis ca pot si vreau sa ajut si mai multe femei. Asa s-a nascut ideea unui magazin online, care nu doar sa faciliteze accesul la o varietate mare de produse (pentru ca suntem atat de unice…), ci, in primul rand, acccesul la informatii si consiliere.

ISTORIA CUPEI MENSTRUALE

1930-2000

Simultan cu tampoane, brevetul pentru cupe menstruale a fost prezentat în anii 1930.

In 1936 primele tampoane au fost introduse pe piață: ”Tampax”

La sfârșitul anilor 1950, prima cupa menstruala din cauciuc a fost produsă și introdusă pe piață: ”Tassette”

La început, femeile au refuzat ambele produse. Apoi tamponul s-a stabilit și fabriecarea cupelor se închide din nou pentru moment.

La sfarsitul anului 1980 cupa menstruala incepe sa se raspandeasca din nou.

În 1987, o altă cupa menstruală de cauciuc din latex, The Keeper, a fost fabricată în Statele Unite. Aceasta sa dovedit a fi prima cupă menstruală viabilă din punct de vedere comercial și este încă disponibilă astăzi.

Prima cupa de menstruație din silicon a fost Mooncup fabricată în Marea Britanie în 2001.

2000-2017

Cele mai multe cupe menstruale sunt acum fabricate din silicon medical de calitate datorită durabilității și proprietăților hipoalergenice, deși există și branduri din TPE (elastomer termoplastic). Cupele menstruale devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, având numeroase mărci, forme și dimensiuni diferite de pe piață.  Cele mai multe sunt reutilizabile, deși există cel puțin o marcă de cupe menstruale de unică folosință fabricate în prezent.

În timp ce numeroase companii din întreaga lume oferă acest produs, este încă puțin surprinzător de cunoscut. Un motiv ar putea fi faptul că este dificil pentru companii să facă mult profit din acest produs deoarece o singură cupă menstruală poate fi folosit de catre o fată sau o femeie cinci ani sau mai mult. Acest lucru limitează bugetul de publicitate al companiilor, astfel încât majoritatea femeilor care folosesc cupe menstruale să învețe despre ele prin intermediul internetului sau prin cuvântul oral. Unele organizații neguvernamentale (ONG-uri) și companii au început să propună cupe menstruale femeilor din țările în curs de dezvoltare (de exemplu, în Kenya și Africa de Sud) ca o alternativă ieftină și ecologică la pânza sanitară sau la ”nimic”- realitatea pentru multe femei din țările în curs de dezvoltare.

2018

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER

*Abonează-te acum ca să primești cele mai noi oferte, noutăți și stiri.